Stránka 1 z 2
Čínský pepř
Napsal:
07 čer 2010, 20:49
od Míra
Dobrý den, jsem začatenčník co se týče bonsají, dostal jsem Čísnký pepř a když jsem koukal do literatury na prostříhávání byl tam jen obrázek trochu jiného typu listnaté bonsaje. Mohl by někdo poradit v jakých místech prostříhávat ?
Re: Čínský pepř
Napsal:
07 čer 2010, 20:54
od Martin Iša
Míro, vítám tě mezi nás.
V první řadě se příště podívej kam to vložit.
Nic se nestalo, já to potom přesunu správně.Zkus si nejdříve pročíst pár rad pro začátek, hlavně focení.Fotit s neutrálním pozadí, a bez těch "doplňků".
Oni ti pokojovkáři poradí co a jak střihnout.
Re: Čínský pepř
Napsal:
07 čer 2010, 20:56
od Míra
OK díky
Re: Čínský pepř
Napsal:
07 čer 2010, 20:58
od Ladislav Kotál
Vítám tě na fóru Míro, u všech stromů - obecně se zastřihují nové výhony po vyrašení 5-7 listů zpětně na dva listy. U toho tvého pepře je podle mě čas na střih, ale věnoval bych se prostřihu křížících se větví, větví vybíhajících z tvaru.......Co vy na to pokojovkáři ?? Milane ?
Re: Čínskýpepř-Míra
Napsal:
07 čer 2010, 21:16
od Milan Vohnout
Láďo, jak říkáš ale i na 4 listy ale já to provádím jen výjimečně, na dva listy, když má být větší zahuštění.
Re: Čínskýpepř-Míra
Napsal:
07 čer 2010, 21:20
od Milan Vohnout
Zapomněl jsem tě přivítat, tak to rychle napravím, tak tě vítám na našem fóru a ještě bych se zeptal, jak dlouho ji máš
Re: Čínskýpepř-Míra
Napsal:
07 čer 2010, 21:22
od Míra
Supr díky za přívítání
a rychlou odpověď
Mám jí cca 2 měsíce jinak jí udajně je 8 let
Re: Čínskýpepř-Míra
Napsal:
07 čer 2010, 21:27
od Milan Vohnout
Tak to pozor, ona bude chtít přesadit, protože je v přepravním substrátu, v něm sice pojede, ale přes zimní měsíce budeš mít nejspíš problémy ohledně opadu listů. Proto ji přesaď co nejdříve, nejlépe do akadamy to je vyzkoušené a je to pro pokojovky moc dobré, než jiné substráty. Takže nic nestříhej a radši sežeň akadamu a přesaď!
Re: Čínskýpepř-Míra
Napsal:
07 čer 2010, 21:30
od Míra
Ok udělám, projíždej typy akadamy a jaká je vhodná pro velikost ? Hrubá, střední jemná
Re: Čínskýpepř-Míra
Napsal:
07 čer 2010, 21:36
od Milan Vohnout
Zrnitost okolo 6mm je dobrá. Tu budeš muset prosít a na spodek dáš tu nejhrubší pak střed a na vršek jemnou.